mandag 18. juni 2012

Inspirasjon til uterommet.

Etterhvert som vårt eget hus nå tar mer og mer form og vi tilbringer mer og mer tid der på ettermiddager, kvelder og helger å arbeider med diverse småplukk, har tankene mine stadig mer begynt å dreie seg og uterommet! Jeg har vært innom mange løsninger; bålplass med grove trebenker, stamp-platting i toppen av eiendommen og mange fler!

Jeg har også vært innom pinterest for litt inspirasjon:

Det var dette bildet som insprerte meg mest :-)


Eiendommen og huset vårt ligger nå sånn til at vi får solgangen fra en kortside, om baksiden og over på nestekortside av huset. På dagtid har si solskinn der hvor plenen kommer, mens på ettermiddagen og kvelden har vi solen på kortsiden til høyre når man ser huset forfra. Nå har jeg knotet det ned i paint slik jeg og Ektemannen har tenkt terasse til huset, noe ammatørmessig, men det viser iallefall ca hvordan vi tenker. Terassedelen på høyre siden ser noe liten ut her i forhold til hvordan den blir.

På sidedelen vil det bli mulighet for å gå inn på terassen. Pilen viser hvor jeg tenker en markise så vi kan sitte ute selv om det skulle regne litt :-)

På baksiden, hvor inngang og grovinngang er tenker vi treplatt hele veien mellom husveggen og steinmuren vi har fått lagt opp. Siden vi får en skikkelig solvegg der på dagtid ønsker jeg meg en koselig sittebenk eller en terassehuske av noe slag. Hadde jeg hatt taket mer overbygd hadde det blitt en takhengt huske i en eller annen utførelse, men det går nok ikke. Her er noen bilder jeg plukket opp som inspirasjon til dette området på pinterest:

Kunne tenkt meg å begynt i går både med maling av bordkledningen som enda ikke er kommet opp og skruing av terasse jeg, men jeg må nok ha på meg tålmodighetshatten en stund enda.. :-P

Jeg trenger også tips til beplantning ba muren, for å pynte opp fasaden litt, men ikke noe som er fryktelig vanskelig å få til!

8 kommentarer:

 1. Du Ranveig, hadde det ikke vært lurt å ha en åpning ned på plena på midten av verandaen? Artig å følge prosessen deres :-) skal du på reunion forresten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har tenkt på en åpning i tråd med verandadøren, men det var så knotete å få tegnet inn ;-) Jeg har en plan om reunion, det er noe uavklart enda den helgen, men jeg håper! Hadde vært supertkjekt å fått treffe alle sammen igjen :-)

   Slett
 2. så mye fine uterom:) takk for tipset på bloggen min,vet du hva kork gulvet du la under het?hvordan var dette i pris da? ja det ser kjempe ekte ut,noe av det fineste jeg har sett,er jo så fint att det går både i brunt å grått å:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har dere foresten noe gulv varme under? Vi skal ha vannbåren. Skal man ha fult sperre under dette gulvet, vet du det?

   Slett
  2. Hei hei :-) Jeg er bortreist noen dager nå og har alt liggende hjemme og ikke minst på min egen datamaskin, men jeg skal sjekke det opp når jeg kommer hjem å kikke innom bloggen din med litt info :-)

   Slett
 3. Koselige uterom du har funnet:) Tenker det blir koselig hos dere også! :)

  SvarSlett
 4. Her var det sannelig mye flott inspirasjon til uterommet. Har ikke overskudd til å tenke uterom i år jeg da.. Men, skal ta med meg inspirasjonen videre, for jeg gleder meg til vi skal ta fatt på uteområdet også;).

  Det går jammen meg fremover hos dere, og jeg kjenner meg igjen der dere er i byggeprosessen nå hehe. Ikke så dumt å smøre på mengder med tålmodighetskrem altså *erfart*;). Smart med ukesoppdateringer. Dette burde flere husleverandører benytte seg av;)..

  God helg;).

  klem fra Marilinn

  SvarSlett

Drømmeboden