mandag 28. mai 2012

Jeg trenger virkelig gulvhjelp!


Vinyl vs. Laminat er det STORE spørsmålet!!

Vi holder på å fyller ut romlisten til snekkerene, noe som skulle vært gjort i 3 uker nå..!! Så som dere kanskje forstår så går det framover :-)
Romlisten er litt skummel for når ting har kommet på den og den er innlevert er liksom ting endelig. Det betyr at det er slutt på turer til byggevarehus og surfing og drømming på nett om hvordan vi skal ha det. Da er det liksom bestemt og endelig og det er valg som skal vare i MANGE år framover og passe til alt vi måtte finne på å dra i hus i de årene som kommer! Og med meg kan det bli litt ;-)

Men nå har det seg slik at vi står fast på valget av gulv i rommene hall, stue, kjøkken, soverom nede og loftstue. Disse gulvene SKAL HA lik utførelse.
Og vi har forelsket oss i vinylbelegget grey pecan fra texline. Det er mykt å gå på, antismussbehandlet, varmeisolerende, lydisolerende, skal tåler høy slitasje og tåle varmekabler (vi skal ha vannbåren varme). Og det ser sånn ut:

Det er i all hovedsak utsenet vi har forelsket oss i, både farge, utførelse og tekstur.

Men så er vi skeptiske til å legge vinyl istede for lamiant. Bør vi være det? Vi har ingen erfaring med vinyl i store deler av et hus og jeg tror det er derfor vi er så skeptiske! Hvordan er det å holde rent? Hvordan er det å gå inne med pensko (hæler, harde såler osv) de få gangene det er behov for det? Her er det vi trenger hjelp! Finnes det noen som har erfaring som kan råde/fraråde oss å legge vinyl i de fleste rom i huset?? Eller er det noen som har en sterk mening på hvorfor man burde velge laminat (parkett er ikke et alternativ) i "hovedrommene" i en nybygd enebolig?

Laminat alternativet vårt er kronotex ask polar, og det ser sånn ut:

Også et kjempefint gulv synes vi, men ikke helt så fint som vinylen.

Vi hadde laminat fra alloc sist vi bygde, da på stue og kjøkken. Var ganske fornøyde med det. Noen hakk på 4 år med 2 smågutter og en ommøbleringsoman(meg) i hus ble det, men det var godt å gå på, varmeisolert  (Ikke at vi hadde så stort behov for det i et tek07 bygd hus ;-)  og alle trodde faktisk vi hadde parkettgulv.

Absolutt alle tips, råd og erfaringer taes imot med stor takk!!

En oppdattering på huset og de siste ukene kommer etterhvert, har iallefall fått igjen pc`n min fra reparasjon nå og da blir ting straks mye enklere :-)

Ha en superflott 2. pinsedag der ute!12 kommentarer:

 1. VINYL! *klappklappklapp* VINYL! *klappklappklapp* VINYL *klappklappklapp*

  SvarSlett
 2. Vi vurderte vinyl til huset vi straks er ferdig å bygge, men landet til slutt på laminat. Igrunn ingen spesiell grunn for det egentlig, bortsett fra at vi falt totalt for laminatet sølv furu da;). Siden mannen min har havnet i rullestol, er vi svært opptatt av å ha et gulv som tåler det meste av både rullestolhjul og ikke minst tre unger som stadig herjer på. Det negative vi hørte om vinyl var evt hakk fra skarpe gjenstander, og hvis man skulle glemme igjen ting på gulvet, som over tid satte farge på gulvet.. Ellers bare positivt om vinyl;). Det vinylbelegget du viser her var jo bare knallflott da. Likte det veldig godt jeg;).

  Lykke til videre i valget av gulv og med byggingen. En morsom prosess dere er inne i nå, om enn krevende;).

  Marilinn

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 4. Jeg må vel nesten si Allocgulv siden jeg er fra Lyngdal:P hehe. Nei, men jeg hadde absolutt gått for laminat, selv om jeg syntes vinylgulvet du viser er veldig flott da. Du skal kanskje ikke ta mitt råd veldig til deg siden jeg kun sier hva jeg liker selv, vet jo at både vinyl og laminat er "fake" etterligning av noe det ikke er om du skjønner hva jeg mener;) Men jeg føler alikvel at laminat blir litt mer likt ekte vare siden det er hardt:P hehe. Mamma og de har laminat som skal se ut som tregulv på kjøkkenet og det fungerer greit der. Men om laminat holder bedre enn vinyl som hun over skriver hadde jeg valgt det:) Lykke til med valget, det blir nok flott uansett, begge så veldig fine ut!

  SvarSlett
 5. Vi valgte vinyl, lønner seg som alt annet å velge kvalitet her også.
  Du får vinyl i mange forskjellige kvaliteter, vinyl er 100% vanntett så lenge skjøtene vedlikeholdes.
  Vinyl holder i mange mange år, godt å gå på og lett å holde rent.
  Vi hadde flis over alt på forrige hus så det var ikke aktuelt nå noen steder, fuger er noe dritt.
  Over til laminat, må være forsiktig med vann, det er kaldere gulv -(man har som regel ikke varme stående på om sommeren),
  harde gulv gir mere støy, de er også glattere.
  Det var konklusjonene våre - lykke til med valget, du må ta det du liker best! :)

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Da må det vinylbelegget ha utrolig dårlig kvalitet! Vi har hatt vinyl i gangen vår i mange år, og det har tålt det utrolige! Det har aldri blitt hull i det, enda så mye rart ungene har holdt på med der. Lykke til med valget!

  SvarSlett
 8. Har dere sjekket ut vinylcomfort? Det er et korkgulv, kork på undersiden, og vinyl på toppen. Kork er lunt og godt å gå på, lyddempende, tåler større ujevnheter i underlaget enn andre gulv og vinylen gjør det veldig slitesterkt. finner bare dårlige bilder av gulvet på nett, men vi har valgt alaska oak, ta en titt på fargerike, der fikk vi tak i vårt :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for suverent tips, vi sjekker ut saken :-)

   Slett
 9. Vinyl, absolutt - vi legger nytt vinyl i hele huset nå. I det gamle huset har vi ett kvalitetsbelegg, og har ingen problemer med hakk - har fått et fordi gubben mista lokket til støpejernsovnen med skarpe kanter. Derimot på det gamle kjøkkenet har vi et billig, og der blir det hakk bare du ser på det - så velg kvalitet! En annen ting hvis du velger det belegget som du har vist, er at hvis det blir ødelagt, så kan de skjære ut en "planke", erstatte den med en ny og sveise skjøten og det synes nesten ikke. Det fordi det er et "spor" rundt hver planke. Jeg hater laminat, lillegutten sølte vann under senga uten at vi viste det, og da var det gulvet ødelagt. Vinyl er best hvis man har kjæledyr også, blir ikke riper.... Men understreker, velg vinyl av god kvalitet!

  SvarSlett
 10. Jeg valgte selv vinyl i hele huset. Belegget er ganske så mykt, så det er muligens litt mer tandert enn laminaten ja. Hos meg har det blitt et par stygge merker (men disse skyldes svært tunge møbler med bein som ikke satt fast, slik at hjørnet på beinet gikk ned i gulvet, så tror det hadde kommet litt på et ut hvilket gulv som hadde blitt utsatt for den torturen). 40 kg hund som spoler av gårde på gulvet har i alle fall foreløpig ikke gitt merker. Og så slipper jeg å få panikk om firfotingen søler litt med vannet sitt eller lillegutt går rundt og rister på vannflaska si.... ;-) Når det kommer til renhold foretrekker jeg vinyl framfor laminat (som vi har hatt tidligere). Laminaten er glattere og på den måten lettere å vaske, men det blir også fort merker etter moppen, om du forstår hva jeg mener? Jeg gikk alltid med tørr mopp etter fuktig mopp og likevel var det spor når sola traff gulvet. Og for et vakkert vinylgulv dere har sett på!

  Lykke til med valget! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for alle tilbakemeldinger :-) Jeg har brukt kveldene til å surfe rundt på nett å lest meg opp på både vinyl og laminat og endskapen er at vi reiser til nabobyen imorgen for å se på Wicanders vinylcomfort gulv utstil i en butikk der! Liker vi det like godt etter å ha sett det live går vi nok for dette gulvet i store deler av huset :-) Det kan også legges i hall med en membran fra samme leverandør som du legger mens du legger på "plankene" (gulvet er "planker selv om det er kork og vinyl). Vi gleder oss til å se og tusen takk for alle tilbakemeldinger :-)

   Slett

Drømmeboden