tirsdag 6. mars 2012

Vaskerom.. Vi har kommet over noe SMART!

Det er kanskje et av de viktigste rommene man trenger å planlegge godt? Spesielt om du ikke har det største vaskerommet og det rommet skal i tillegg brukes som teknisk rom med sikringskap, sentralstøvsuger, varmtvannstank, vannbårenvarmeanlegg og ventilasjon! Sånn er det iallefall hos oss!! I tillegg skal det brukes til grovgang viss barna kommer inn etter utelek med gjørme fra topp til tå :) Vi må heller ikke glemme at her skal det arbeides med klesvask/ tørk, stryking, vaskebøtter og selvsagt oppbevaring av alt skittentøy!

Vaskerommet vårt er bare 7 kvm, og det skal fungere optimalt til alt det som er nevnt over her. I tillegg har jeg et ytterligere krav, og det er at det skal se sånn nogen lunde innbydende ut..

Her er tegningen av vårt vaskerom som skal bestilles sammen med kjøkkenet (da jeg har brukt ikea kjøkken som innredning)Jeg har brukt Lidingø fronter og jeg har valg uttrekksinnredning på benkeskapene hvor jeg kun skal benytte nederste skuffen og sette inn en kurv i hvert skap til skittentøy. Uttrekksinnredningen med knott, til høyre for vasken er til å oppbevare grønnsåpa, salmiakken, klorin etc. i (med barnesikring selvsagt, om noen skulle tenke på det)
Planen er også å bestille tekst til hvert uttrekksskap å feste på veggen over det aktuelle skapet.
Oppunder overskapet nærmest vask/tørk, kommer det stikk kontakt så har jeg en benk å stryke klær på også. Vask/ Tørk blir å stable i høyden, bygget inn med dekkside på hver side og benkeplate på toppen, så kan vi oppbevare kurver oppå der med plaster og sårsalver f. eks!

Mange tenker sikkert nå, hvor kommer så alt det tekniske?

Her hvor den røde ringen er kommer ventilasjon og sentralstøvsuger ganske så høyt på veggen, delvis bygget inn i kasser. (Vi skjuler det vi kan med andre ord..)


På dette bildet kommer også det inntegnede hinderet ekstra godt fram. Dette er det geniale vi har kommet over.. Eller Ektemannen skal ha all ære for å ha kommet over dette meget så plassbesparende fenomenet. Det er nemlig sigmasentralen fra www.varmetema.no (innlegget er ikke sponset, dog en kunne jo drømme :-) ) Klikker du deg inn på linken og så videre på produkter --> sigmasentralen --> presentasjon så finner du mer info om denne geniale oppfinnelsen som ser sånn ut, og innholder alt det øvrige tekniske vi trenger til vann, strøm og vannbårenvarme:
Dette kan benyttes i både nye og gamle hus! Prisen på dette skapet ligger på omlag 100.000 kr, men da er varmtvannstank og ferdig sikringskap inkludert i skapet på bildet (Du sparer inn ca 35.000 på noe du uansett må ha) og derfor blir den reelle utgiften på dette varmeanlegget ca 65.000!

Håper dere fant litt nytte i dette, vi synes iallefall vi har kommet over en super løsning både på innredning og plassbesparing :)

4 kommentarer:

 1. Ser veldig bra ut dette. God utnyttelse av plassen =) Kommer luft og støvsuger så høyt at du kanskje får hjørneskap i hjørnet og kan fortsette bort til hovedsentralen? Bare et forslag =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kommer så høyt, men der har jeg en knaggplan til regntøy/dresser til guttene :-) Har faktisk bestilt veggteksten i dag, spent på å se dem når dem kommer! :-) Bare jeg klarer å lagre dem uten å rote dem bort mens vi venter på å ta dem i bruk ;-)

   Slett
 2. Ja, det vil jeg påstå var en smart sak! Og ser ut til å bli en fornuftig løsning dette! :-)Kanskje dere kan ha noen knagger på veggen mellom dørene sllik at gjørmete klær kan henges opp der? Men (unnskyld at jeg spør) hvor skal du tørke klær som ikke tromles?

  Jeg har litt av den samme utfordringen hos meg. Mitt vaske-/Teknisk rom er faktisk bare 6,2 kvm og har i tillegg et vindu. Der inne skal jeg ha plass til vaskemaskin, tørketrommel, klestørk, benk til å brette klær/stryke, oppbevaring av skittentøy, vaskemidler, vaskeutstyr, sølete regntøy + + i tillegg til ei diger varmepumpe, sikringsskap og fordelingsskap til gulvvarmen. Ventilasjonsanlegget ble jeg anbefalt å ikke plassere her da det visstnok var noen utfordringer knyttet til å ha sentralen på et fuktig rom - kondens kanskje? Husker ikke, og har ikke peiling, men det var det rådet jeg fikk av disse byggefolka i alle fall, så hos meg havna ventilasjonsanlegget i en egen liten bod på loftet.

  Skal si jeg har klødd meg i hodet mange ganger for å få til en fornuftig løsning på det vaskerommet!! Det løsnet da jeg kom over denne smarte saken: http://torkestativ.no/takmontert-torkestativ-bestar-av/ :-)

  Skal få blogga planløsningen etter hvert... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig med lang og interessant tilbakemelding! Ingen av våre byggere har nevnt noe om at ventilasjonsanlegget ikke kan stå på vaskerommet, heller tvert i mot.. Det var liksom en selvfølge at det var der vi skulle ha det. Men det skal jeg ha litt i bakhodet å forhøre meg litt om neste gang vi snakker med utbygger :) Vi har veggboder på loftet det er mulig å bruke i tilfelle. Tørkestativ har vi tre alternativer til. Det første er på badet vegg i vegg med vaskerommet. Her er det planlagt plass til å sette opp et fult utslått tørkestativ. Inne på vaskerommet er det også plass til et tørkestativ, men muligens med armene innslått, men jeg har også muligheten med takhengt stativ som man hever og senker med snor viss du skjønner hva jeg mener :)
   Blir knagger på 2 vegger der inne. En plass til regntøy/dresser og en til Ektemannens arbeidstøy.

   Gleder meg til å se hvordan vaskerommet blir hos dere! Kjempeartig å få se hvordan andre løser sine utfordringer med rom, str. og innhold :)

   Slett

Drømmeboden