torsdag 8. desember 2011

Hjernen min jobber om natten.....

....tydeligvis... Jeg klarer ikke å slippe tanken på den kjøkkenøya!! Hvor mange ganger jeg har tegnet på det kjøkkenet nå vet jeg ikke.. Men utfordringen er at nå når arbeidstegningene skal være ferdige må vi vite hvor vann/avløp kommer (vask/oppvaskmaskin) og elektisk tilførsel (platetetopp/ventilator/kjøl-frys/micro-stekovn/kjøleskuffer/oppvaskmaskin). Og siden vi er frarådet på det sterkeste å legge strøm og/eller vann til en ev. øy pga livsløpstandarden, hadde jeg egentlig gitt den helt opp! ...Trodde jeg! Men jeg våknet i dag med en mulig ide, og satte meg til å endre tegninger igjen.. Og faktisk, så gikk det :-) Og det beste av alt, skapene med behov for strøm og vanntilførsel ligger fortsatt på vegg! Det er kun skap med benkeplate på øya, altså den er godkjent i. fht kravet om livsløpstandard OG vi kan tenke på om vi vil ha den der eller ikke helt til kjøkkenet skal bestilles, da den ikke har noen betydning for arbeidstegningene! Grunnen til at vi tenker på det med livsløpstandarden er at den skal bare være å plukke ut dersom noen av oss eller ev. framtidige kjøpere av boligen (ikke at vi går rundt med planer om å selge, heller tvert i mot! Men det taes ikke hensyn til av de som skal stille med ferdigattesten) skulle få/ha behov for å bruke rullestol. Og med øy blir det ingen sirkel på kjøkkenet, med mindre den er uten vann og strøm og lagt med gulv under så den enkelt kan fjernes dersom behovet skulle melde seg.

Her er tegningen med øy:

Øya er plasser midtstilt på platetopp/ventilator, men vanskelig å få fram det på bildene.. Synes det ble pent jeg :)

Men viss vi skal ha øy blir det ikke skattoll og rundt spisebord på kjøkkenet.. Da tenker jeg benk, bord og stoler (noe mindre enn fullverdig spisestue, men den vil da komme på stua mellom kjøkken og tv-krok)

Jeg har kikket litt på dette:

Annika benk fra jysk med plass til tegnesaker/magasiner etc. under sitterplaten.

Bjursta spisebord fra ikea..


 Og Hensiksdal polstret stol fra Ikea..


Nå vet jeg iallefall at muligheten for øy ligger der og at nå kan vi velge om vi vil ha den eller ikke først når tiden for å bestille kjøkkenet kommer :-)

1 kommentar:

  1. Kjenner meg så godt igjen i det at det er vanskelig å bestemme seg. Var nesten litt godt når plata var støpt med alle avløp o.l. for da trengte jeg ikke å fundere på endringer lenger... ;-)

    Først tenkte jeg at jeg likte løsningen din uten øy best, men så begynte jeg å tenke praktisk, og må jo være genialt å kunne stå ved komfyren og bare snu seg rundt til arbeidsbenken! :-)

    Hos oss går det fort akkurat nå, og det er kjempemoro! Men er vel det de holder på med akkurat nå man ser størst fremgang på, så breser nok opp litt igjen.

    Det er 1,5 etasje på midten ja. Er bare 1.etasje som blir ferdigstilt nå, mens det oppe skal være sånn pusle selv-prosjekt vi ikke aner når blir ferdig. Det var disse sabla pengene da, vet du. Men håper jo å få til TV-stue, toalett/lite bad og et par soverom oppe etter hvert. :-)

    SvarSlett

Drømmeboden