søndag 3. juni 2012

Vi har bestilt gulv!!

Hei og hopp! I forbindelse vinyl vs. laminat innlegget mitt har det kommet en del tips, råd og frarådninger. Jeg setter stor pris på hver og en av de, men et tips ble spesielt lagt merke til. Det var tipset om Vinylcomfort. Det vekket virkelig min og Ektemannens interesse. Så vi googlet, ringte og spurte oss for og endte til slutt opp med å reise til nabobyen for å se på det aktuelle gulvet. Wicanders Vinylcomfort fra Golvabia. Dette er et korkgulv og er bygget opp på følgende måte: Kork, spon, kork, vinyl. Dette skal gi et veldig lunt gulv som passer meget godt til hus med gulvvarme og i tillegg reduserer det støy. Det anbefales også å legge et korkbelegg på 2 mm under på betonggulv (og i loftstuen og soverom i vårt tilfelle). På betongen for å gjøre gulvet enda lunere og på loftstuen/soverom for å redusere støy. Vi fikk se, ta, kjenne og gå på gulvet og vi ble ikke i tvil om at dette må være et godt alternativ. Dette er et forholdsvis nytt gulv på markedet. Så vidt meg bekjent kom vel i skiftet 2010/2011. Men det virker som at folk der ute har begynt å få øynene mer og mer opp for dette gulvet. Det er iallefall nå leveringsproblemer fra golvabia pga den økende etterspørselen og det lønner seg derfor å bestille i god tid.

Vi endte på Alaska oak og her er noen bilder av det fra produsenten:


Det øverst til venstre synes jeg er mest "tro" mot slik det faktisk ser ut.


Det er også det øverst til venste som harmonerer mest med bildene med tok i går synes jeg:

Av disse 3 er det kanskje det nederste som er mest "tro" mot hvordan det så ut med det blåtte øyet.

Prisen på dette gulvet varierer en hel del ( fra 398,- pr. kvm pluss frakt og opptil 599,-pr kvm, men da ofte inkl. frakt). Noen vil vel kanskje synes prisen er litt stiv, men når det kommer til gulv skal man tenke seg godt om! Det skal tross alt vare i mange, mange år og det lønner seg derfor etter min mening å være litt raus når man setter opp budsjett og sett heller av litt ekstra på gulvposten!

Dette gulvet blir hos oss lagt i hallen i kombinajson med flis (det finnes en membran man kan legge på dette gulvet slik at det blir mer motstandig mot fukt, men vi ble anbefalt av et flertall å enten legge flis eller vinyl i inngangspartiet), stuen, kjøkkenet, soverom nede, loftstue og på Lillebror sitt soverom. Altså blir det noen kvadratmeter med dette gulvet og jeg gleder meg virkelig til å se det i vårt nye hjem!
Jeg kommer tilbake med innlegg om dette gulvet når vi har flyttet inn å bodd der en stund, dele våre erfaringer som vi gjør oss med det!

Listverk ble også bestemt i går, nå gjenstår en ekstra gjennomgang på valget av veggplater. Vi tenkte egentlig på smartpanel, men utbygger leverer bare huntonitt og talgø. Så om noen har erfaringer her med noen av disse 3, DEL GJERNE :) :)

8 kommentarer:

 1. Kommer til å bli så bra =))

  SvarSlett
 2. Så sant det du skriver! Gulvet er noe av det viktigste og skal helst vare uendelig! Kan heller prøve å spare penger på andre poster som er mindre viktigere :)
  Gleder meg til å se når dere har fått lagt gulvet, det var nydelig!!!:)

  Klem Marit

  SvarSlett
 3. Så spennende! vi har det jo som jeg skrev, til hele huset forutenom våtromssonene og inngangen.. gleder meg veldig til å se det på sin plass!
  Det er ikke enkelt å finne bilde som gir rett inntrykk av gulvet har jeg funnet ut.. det er myye finere i virkeligheten.. :-)

  Smil fra Vibeke

  SvarSlett
 4. Ja, det var virkelig utfordring bare det å få tatt OK bilder av det. MYE finere i virkeligheten!! Tusen takk for tipset, var tipset ditt som gjorde at vi fant en løsning :-) :-)

  SvarSlett
 5. Eg skal velge golv til 30 m2 kjøkken/stove (opa løysing) + gang. Eg synes belegget Vinylkomfort høyres veldig behageleg. Men nokon sa at det blir veldig glatt hvis du søler på det. Er det di erfaring? Andre seier at det egner seg dårleg på kjøkken p.g.a. alle skøytane kan vatn trekke ned. Du har sikkert litt erfaring no. Anbefaler du det?

  SvarSlett
 6. Hei! Vinylcomfort er ikke et belegg men et plankegulv som er bygget opp av kork, spon, kork og vinyl. Det legges med andre ord på samme måte som et parkett eller laminatgulv. Viss du er redd for fukt på kjøkken kan du legge gulvet med en membran (som er beregnet på dette gulvet, fåes bestilt sammen med gulvet), da er du HELT sikker, vi har ikke gjort det (vi hadde kjøpt det, men mannen glemte av å legge den..) og her er gulvet like fint som da vi la det i huset for snart 1/2 år siden! Det blir heller ikke glatt viss det er sølt på eller nyvaska for den del. Heller tvert imot! Den du har hørt det fra kan ikke ha uttalt seg om samme gulvet. Alminnelig vinylbelegg uten ruglete flate (det har vi på 1 av badene og vaskerommet) er glatt dersom du går barfot på det når det er vått. Men dette gulvet har en litt "ru" flate pga trestrukturen i vinylbelegget, det er en drøm å gå på! Og det tåler utrolig mye, har ikke funnet et hakk enda vi har 2 barn og har flyttet tunge ting inn i huset. Anbefales på det varmeste fra oss! Lykke til med valget :)

  SvarSlett
 7. Hei! Googlet på nettet om venyl kork gulv. Vi var og valgte ut et slik gulv i dag. Er du fornøyd med ditt gulv enda? HAr du et bilde på bloggen din av gulvet ditt hvordan det ble tilslutt?

  SvarSlett
 8. Lurer på det samme som KMadsen over; fremdeles fornøyd? Noen skader? Lite erfaring med dette, ser det ut til. PÅ forhånd takk for svar!

  SvarSlett

Drømmeboden