mandag 30. januar 2012

Utendørsbelysning..

I morgen starter dem å sprenge på tomta, etter ei ukes pause der borte.. Og hodet mitt er okkupert av belysning.. De 2 vanskeligste tingene å bestemme oss for synes jeg er vvs-utstyr (da spesielt armatur av ulike slag) og belysning..

Så i dag har jeg sittet og tittet på belysning.. Jeg skal kjøpe 6 lamper. 2 til verandaområdet (en på hver side av dobbeldøren), 2 til inngangspartiet og 2 til garasjen. Vil ikke at dem skal koste flesk heller. Flere tusen pr. lampe er helt uaktuelt..

Noen av de jeg har sett på:Bilde nr. 5 sett ovenifra er den jeg liker aller best, og bilde nr. 6 er på andreplass tror jeg.. Men jeg likte alle disse :) Vil gjerne ha en utelampe ikke hver nabo har maken til.. Ja, så sær er jeg.. :-)

Neste blir å finne belysning til badet i 2. etasje.
I 1. etasje blir det lillholmen tak og vegglamper fra ikea. Blir også lillholmen taklampe (2 stk) på vaskerommet.
Men har lyst på noe annet på badet i 2. etasje.. Jeg får sette meg ned å lete en kveld ;-)

6 kommentarer:

 1. Ohhh, jeg likte også nr 5 best:) Hvor har du funnet disse utelampene:)

  Ha en fiiin dag:D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nr 5 er kjempefin :) Blir nok bestilt 6 stk av den :)
   Disse lampene får du kjøpt/bestilt hos www.tilboligen.no eller www.lightup.no

   Slett
 2. Kjempefine lamper alle sammen! Og nr 5 må jo passe helt uerket ved siden av den vakre ytterdøra di??? Er det ikke rart med alle disse valgene... kjempemoro, men samtidig ganske så slitsomt også??? Blir deilig når huset står ferdig og man (forhåpentligvis) får tid til å kose seg med det!

  Takk for kommentar inne hos meg! :-)

  Jeg hadde ikke trengt å utvide veggen for å få plass til sisternen, da dette er en bærevegg som er mer enn tjukk nok. Årsaken til at de ikke vil sette den i veggen, er at de mener det er for nært yttervegg og er redd det skal fryse. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Sisterna ville blitt i innervegg, men huset er som et kryss, badet ligger i et hjørne av krysset og de mener at det ikke ville blitt lang nok avstand fra sisterna til samme veggen gikk over i yttervegg - gikk det å forstå? Så må nok bare slå meg til ro med den kassen blir der. Har forsåvidt rista av meg den verste skuffelsen nå, og håper det likevel blir greit når det først står der ferdig og klart til bruk! :-)

  Ellers driver jeg også og leter lamper for tiden og synes nesten det er FOR mye å velge i. Lykke til i den videre letingen! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg kjenner meg så godt igjen i det du sier, alle disse valgene som skal taes, kjempemorro, men samtidig litt slitsomt også :) Vi er iallefall skjønt enige om utelampen, så den skal bestilles nå ganske snart, ytterdøra er faktisk også blitt bestilt :-D Er mange brikker som begynner å komme på plass nå, og å si at jeg gleder meg til innflyttningsdagen er en beskjeden måte å si det på! Men det er mange mnd igjen enda, og en hel masse som skal gjøres! Jeg gleder meg noe helt sinnsykt til snekkerene begynner ca. 1 mars, da får ting liksom litt fasong viss du skjønner meg :)

  Og, ja, jeg skjønner forklaringen din ;) Men den hadde jo ikke blitt nærmere ytterveggen viss dem foret ut hele veggen kassen står på? Vet om det der at dem er redde for at den skal fryse, men det blir jo ingen forskjell da, viss dem forer ut veggen ;-)
  Vi har hørt om flere som har fått denne beskjeden nemlig, var derfor jeg valgte å skrive det til deg.. Som sagt er jeg gift med en fagmann, og han har bygget en del bad i nyhus de siste 10 årene, så han sitter både på erfaring og regler. Men som sagt løsningen for å unngå konflikten med at vannet i sisterna er att man forer ut hele den veggen man plasserer sisterna på ;-) Men som jeg så en annen hadde kommentert inne hos deg så kan man jo også bygge kassen helt opp til taket med enten hylle i kassen og/eller legge annen flis eller plate på kassen?

  Ble langt dette, håper du ser det :-) Og tusen takk for hyggelig kommentar her inne hos meg, setter sånn pris på det :-)

  SvarSlett
 4. Hej!, jeg håper at du kan svare, ser at dette er en gammel artikel...
  Men lampe Bilde nr. 5 sett ovenifra vad heter den?
  Og fra hvilken av de nettsiderne var den fra?Jeg finner ikke den på noen av dem.
  Bare elsker den lampa =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, denne lampen kunne tidligere kjøpes hos lightup.no og til boligen.no. Jeg ser imidlertid at den ikke ligger ute på disse sidene lengre og jeg husker dessverre ikke navnet på den. Men et tips kan være å maile bildet til de aktuelle sidene å høre om de kan spore den opp for deg, evt. skaffe den.. Helt enig i at det er en helt nydelig og ikke minst litt annerledes utelampe :) Lykke til!

   Slett

Drømmeboden